onsdag 1 februari 2017

FägelräkningenFolkets fågelräkning är över för denna gång. Som vanligt slogs rekord i antal rapporter. Och som alla tidigare år så var det lövsångaren som knep förstaplatsen.

Tvåan var däremot ny, kondoren passerade bofinken med god marginal.

Ornitologerna fattar ingenting, många är i chock, några samlas i krisgrupper och ältar frågan. Men folket har sagt sitt.

Narurhistoriska riksmuseets servrar gick ned när resultatet av fågelräkningen blev känt, och chefsornitologen har gjort sig oanträffbar. Ingen i hans omgivning vill heller ge synpunkter på den sensationella tvåan.

Museet hänvisar till experter på Ottenby fågelstation, men där kommenterar man numer bara finkar, tättingar och mesar. De säger samtidigt att det ju är den vanligaste fågeln - ettan, som är intressant. - Övriga fåglar längre ned på listan kommer och går.

Fast kondoren är ju helt ny på listan, säger vi.

Experten rör ihop begreppen, yrar lite och säger att han är tagen på sängen, men att placeringen kan vara en felräkning, att samma fågel räknats både 4 och 5 gånger. Men som sagt, de uttalar sig egentligen bara om finkar och annat smått.

När vi slutligen får kontakt med Naturvårdsverket, säger de myndigt att kondoren inte finns, åtminstone inte här uppe hos oss. Att folkets rapporter inte går att lita på och att det hela ska ses som ett jättelikt hobbyprojekt för allmogen.

Som terapi, som håller folk sysselsatta, så att de inte hittar på något djävulskap.

Tvåan - kondoren, finns inte.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida